Begin met delen

blog

Bron: http://www.redtentsisters.com/blog/youtube-kickstarter-and-apps-how-the-collaborative-economy-is-birthing-innovative-solutions-and-changing-the-landscape-of-reproductive-health

Overvloeden benutten, collectief consumeren en meer samen doen: dat zijn de kernwoorden van de deeleconomie. Dat klinkt als de ideale oplossing voor heel veel zaken maar in de praktijk wordt er nog weinig gebruik van gemaakt. Als student is het misschien lastig om je huis te verhuren via Airbnb of je auto te delen via Snappcar. Gelukkig zijn er nog heel veel andere initiatieven vanuit de deeleconomie waar jij als student wél wat aan hebt. Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet die het proberen waard zijn.

  1. Het Ruilrestaurant

Wanneer je uit eten gaat, verwacht je niet dat je zelf voor de ingrediënten moet zorgen. Toch is dit dé succesformule van het Ruilrestaurant. Neem zelf een paar lekkere ingrediënten mee en je krijgt een verrassende maaltijd voorgeschoteld van alle ingebrachte producten. Het Ruilrestaurant organiseert door het hele land diners en is ook bij jou thuis te boeken.

ruilrestaurant

Bron: http://www.ruilrestaurant.nl/

  1. Studieboeken delen

Je studieboeken gebruik je soms maar 7 weken en daarna belanden ze vaak onderin je kast. Eigenlijk zonde dat je deze dure studieboeken maar zo’n korte periode gebruikt. Via Studieboeken delen kun je tegen betaling studieboeken huren en verhuren. Zo worden die dure studieboeken effectief gebruikt en houd jij er nog een leuk zakcentje aan over.

  1. Sciomino

Tijdens je studie draait alles om het vergaren en toepassen van kennis. Wanneer je vastloopt met de lesstof of wanneer je informatie van een expert nodig hebt, bezoek dan Sciomino. Deze ‘marktplaats van kennis’ helpt je iemand te vinden die over de juiste kennis beschikt zodat jij weer verder kunt. Superhandig voor die extra verdiepingsslag in je project.

  1. Withlocals

Ga je op vakantie maar heb je geen zin om met een grote groep Nederlanders de toeristische trekpleisters te bezoeken? Withlocals brengt je in contact met locals die je op een bijzondere manier laten kennismaken met jouw vakantiebestemming. Wat ons betreft de leukste manier om de cultuur van een land op te snuiven!

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=cPzX_budi3s

  1. Ik geef weg

Spullen waar je niks meer mee doet, bied je aan via Ik geef weg. Dit geeft jou ruimte in huis en je kunt er een ander heel blij mee maken. Het leuke hiervan is dat je zelf natuurlijk ook gratis kan shoppen via Ik geef weg. Ideaal als jouw printer net is overleden en je eigenlijk geen geld hebt voor een nieuwe.

Welke tip ga jij uitproberen? Of weet jij zelf nog een leuk initiatief? Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Begin met delen

  1. Ik weet niet of het onder de deel economie valt, maar zou uitgestelde koffie hier ook onder vallen?
    Omdat je zelf wel een paar euro over hebt, een extra kopje koffie betalen. Een dakloze kan dan later op de dag dit al betaalde kopje koffie ophalen en even opwarmen in het desbetreffende restaurant of cafe

  2. Goede vraag Phien! Het heeft zeker raakvlakken met een deeleconomie. Je deelt immers iets dat jij in je bezit hebt en niet gebruikt(een onbenutte kop koffie) met een ander die daar op dat moment wel behoefte aan heeft. Wel zit er in dit geval dan een restaurant oid tussen in plaats c2c. In ieder geval is een prachtig initiatief waar je een ander heel blij mee kan maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s